Te veel vocht in huis

Vochtprobleem in huis

Te veel vocht in huis! Zwarte vlekken op het behang. Hout aangetast door rotting. Vocht in muren door optrekkend vocht, schimmelvorming op wanden en plafonds. Te veel vocht in huis kan leiden tot ernstige problemen voor zowel de gezondheid als voor de bouwkundige staat van de woning. Vocht in uw woning vormt een grote bedreiging voor een gezond binnenklimaat. In een vochtige omgeving gedijen schimmels en bacteriën goed. Deze micro-organismen veroorzaken veelal luchtwegklachten. Naast schimmelvorming bevordert vocht het leefmilieu voor huisstofmijten. De uitwerpselen van deze kleine diertjes kunnen bij allergische mensen voor veel ademhalingsklachten zorgen.

Vochtproblemen in huis door hoge luchtvochtigheid

In huis komt een grote hoeveelheid vocht vrij bij koken, douchen, wassen en poetsen van de woning. Daarnaast komt vocht vrij door transpiratie van vocht door de aanwezige mensen in de woning. Het vochtgehalte in de woning stijgt hierdoor veelal boven 65% relatieve luchtvochtigheid. Vanaf deze luchtvochtigheid gedijen de problemen veroorzakende schimmels en bacteriën goed. Op koude oppervlakken zal het vocht condenseren. Meestal vindt condensatie van vocht plaats op ramen, kozijnen en wanden. Wie kent de vochtige, beslagen spiegels niet? Deze vochtproblemen komen vaak voor in slecht geventileerde woningen en in slecht geïsoleerde woningen.

Schimmels in huis

In een vochtige woning groeien schimmels die mogelijk mycotoxinen vormen. Deze gifstoffen kunnen leiden tot ernstige ademhalingsklachten en allergische reacties. Het is daarom sterk aan te raden om een te hoge luchtvochtigheid in huis of op de werkplek te voorkomen. Zowel voor de gezondheid van de gebruikers van een woning of gebouw, als voor de duurzaamheid van het gebouw dient men een te hoog vochtgehalte te voorkomen.

Luchtontvochtigers voor gebruik in huis, problemen met vocht oplossen

Door het plaatsen van een luchtontvochtiger in huis zorgt u ervoor dat het vochtgehalte in de ruimte onder controle blijft. Het vocht krijgt hierdoor niet de kans om opnieuw tot problemen te leiden. AirSain heeft compacte luchtontvochtigers voor gebruik in huis. Ontvochtigers voor badkamer, slaapkamer, woonkamer, kantoor, kelder en garage. Elke ruimte in huis blijft vrij van vochtproblemen.

Voor meer informatie of direct een luchtontvochtiger bestellen zie: Luchtontvochtiging kopen

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Lucht-ontvochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl