Bouwdroger

Informatie over bouwdrogers. Waarvoor wordt dit type luchtontvochtiger gebruikt en wat zijn de voordelen van bouwdrogers?

Wat zijn bouwdrogers?

Bouwdrogers zijn robuuste luchtontvochtigers en speciaal geschikt voor ontvochtiging onder zware omstandigheden. De krachtige luchtdrogers zijn voorzien van een compressor en worden daarom ook wel condensatiedrogers genoemd. De mobiele ontvochtigers worden op bouwplaatsen gebruikt en bij waterschade door lekkages, overstromingen en bluswater.

Professionele bouwdrogers

Bouwvocht verwijderen is eenvoudig met een professionele bouwdroger. Door krachtige ontvochtiging wordt de luchtvochtigheid gelijkmatig verlaagd. Het bouwvocht zal hierdoor versneld uit materialen verdampen en door de bouwdroger worden opgenomen. Omdat bouwdrogers vochtafgifte van bouwmaterialen versnellen, treden tijdens én na het bouwproces minder vochtproblemen op. Vochtige muren en vochtige vloeren worden snel droog. De algehele vochtigheid in huis of ander pand wordt gelijkmatig verlaagd.

Waarvoor worden bouwdrogers gebruikt?

Bouwdrogers worden daarom op grote schaal ingezet voor het drogen van nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten. Het gebruik van deze professionele luchtdrogers aldaar heeft tal van functies:

  • Bouwvocht verwijderen
  • Vochtgehalte stabiliseren voor afwerking: stucen, schilderen, aftimmeren, (houten) vloeren leggen
  • Vochtproblemen verhelpen: intrekkend vocht, optrekkend vocht, doorslaand vocht
  • Wateroverlast herstellen: lekkage, regen, smeltwater van sneeuw
  • Houtrot en aantasting voorkomen
  • Schimmels en zwammen voorkomen

Luchtdrogers voor de bouw

Bouwdrogers verkorten de bouwtijd. Een bouwproject wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit van afwerking zal hoger zijn.

Aannemers en bouwbedrijven kopen bouwdrogers voor eigen beheer of huren de luchtdrogers bij verhuurbedrijven. De robuuste bouwontvochtigers zijn voorzien van een metalen of roto molded kunststof omkasting en stevige wielen. De ontvochtigers kunnen een stootje verdragen.

Bouwdroger inzetten bij vochtoverlast

Naast gebruik voor bouwdroging zijn de professionele bouwdrogers ook bijzonder geschikt voor het drogen van lucht bij calamiteiten en voor ontvochtiging in een kelder of kruipruimte. Op elke locatie waar men streeft naar een stabiele luchtvochtigheid heeft een bouwdroger direct meerwaarde.

Vocht verwijderen met een bouwdroger

Is vocht verwijderen snel nodig? Vochtmetingen geven inzicht in de luchtvochtigheid en het vochtpercentage van bouwmaterialen. Met een vochtmeter ziet u direct of de inzet van een bouwdroger gewenst is.

Wij bieden bouwdrogers te koop aan voor bedrijven en particulieren, zowel aan eindgebruikers als aan verhuurbedrijven.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Lucht-ontvochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl