Home Info & tips Alle artikelen ontvochtigers Industriële luchtdrogers

Industriële luchtdrogers

Luchtdrogers voor de industrie

Fral en Klimaluft industriële luchtdrogers zijn krachtige en duurzame ontvochtigers. De professionele luchtdrogers zijn geconstrueerd van robuuste materialen en hebben een hoge ontvochtigingscapaciteit. De luchtdrogers zijn speciaal ontwikkeld voor industriële / professionele ontvochtiging. De capaciteit voor luchtdroging kan maar liefst oplopen tot 980 liter vocht per dag. Vanzelfsprekend behoren ook ontvochtigers met een kleinere droogcapaciteit tot het assortiment.

Ontvochtiging in industrie, magazijn en productie

Deze zware luchtdrogers worden doorgaans toegepast in diverse opslagruimten, productieruimten en voedingsmiddelenindustrie. Industriële luchtontvochtigers van de merken Fral en Klimaluft verlagen snel de luchtvochtigheid in een ruimte. Productieprocessen verlopen probleemloos en storingsvrij. De kwaliteit van producten, halffabrikaten en materialen blijft behouden. Industriële luchtontvochtigers verzorgen luchtdroging in onder andere papier- en kartonindustrie, automotive, levensmiddelenindustrie en grafische industrie. Halffabrikaten en eindproducten van papier en karton behouden kleur en stevigheid. De kwaliteit blijft optimaal behouden en productieprocessen verlopen vlot bij een geconditioneerde luchtvochtigheid.

Professionele luchtdrogers voor topkwaliteit

Tijdens diverse productieprocessen verwijderen Fral en Klimaluft industrieel luchtdrogers een grote hoeveelheid vocht dat vrijkomt bij diverse bewerkingen. Geconditioneerde opslag van producten en verpakkingsmaterialen is van groot belang in de industrie (voeding, drukwerk, kartonnage, metaal). Een industrieel luchtontvochtiger voorkomt condensvorming, schimmelvorming, rotting en corrosie. Met name corrosie van metalen en aantasting van houten materialen wordt voorkomen met krachtige ontvochtiging van lucht.

Industriële luchtdrogers voor koelen en vriezen

Voor ontvochtiging bij lage temperaturen zoals in een vrieshuis of koelcel kunnen de industriële luchtdrogers van Fral voorzien worden van een Heet Gas Module en/of Ontdooi-inrichting. Luchtontvochtiging bij lage temperaturen stelt extra eisen aan een luchtdroger. Fral luchtontvochtigers zijn uiterst geschikt voor het ontvochtigen van vriescel, koelhuis en klimaatkamer. Aanvriezing van condens en energieverliezen behoren tot het verleden met een krachtige industriële luchtdroger van Fral.

Toepassingen van luchtdrogers in de industrie

Andere toepassingen van professionele luchtontvochtiging zijn: ontvochtiging in werkplaats, kantoor, keuken, laboratorium, bibliotheek, museum, schakelstation, scheepvaart en diverse opslagplaatsen en magazijnen in bijvoorbeeld metaal, automotive, drukwerk, verf- en spuitwerk, papier en karton productie. Met een industriële luchtdroger waarborgt u procescondities en kwaliteit van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Bovendien wordt aan materiaaleisen voldaan als het overschot aan vocht uit de ruimte wordt verwijderd.

Meer informatie over luchtdrogers voor de industrie

Op zoek naar luchtontvochtiging voor een industriële / professionele toepassing? Fral en Klimaluft ontvochtigingsinstallaties voor de industrie zijn dagelijks in staat een aanzienlijke hoeveelheid vocht uit de ruimte te verwijderen. Ontvochtiging tot bijna 1000 liter per dag met één ontvochtiger behoort tot de mogelijkheden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze luchtontvochtigers! Voorkom aantasting van gebouwen, machines en materialen, en behoudt de kwaliteit van grondstoffen en producten.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Lucht-ontvochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl