Home Info & tips Alle artikelen ontvochtigers Schimmel in huis Muurschimmel bestrijden

Schimmel in huis Muurschimmel bestrijden

Schimmel op muur Een vochtprobleem

Schimmel op een muur, het is een doorn in het oog en bovenal slecht voor de gezondheid. Zowel buitenmuren als binnenmuren kunnen schimmelplekken vertonen als de luchtvochtigheid in huis te hoog is, of als de muren vochtig zijn. Afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem zijn de schimmels zichtbaar in hoeken, bij het plafond, of juist boven de plinten. Indien geen maatregelen worden genomen, verspreiden de schimmels zich steeds verder over een muur. De schimmelplekken zijn meestal zwart van kleur, maar kunnen ook wit, groen en roodachtig zijn.

Schimmelproblemen in huis

Schimmel in huis is doorgaans het eerst zichtbaar in natte ruimten, bijvoorbeeld in een badkamer, keuken of kelder. Vooral in oudere woningen zijn ook vaak de muren in de woonkamer of in een slaapkamer door schimmels aangetast.

Natte muren blijven niet lang schimmelvrij. Door lekkage, koudebruggen, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht zijn muren voortdurend vochtig, en krijgen schimmels kans te groeien en zich te verspreiden. Door dergelijke vochtproblemen zal de vochtigheidsgraad in huis stijgen waardoor de schimmelproblemen alleen maar groter worden.

Schimmel bestrijden met luchtontvochtiger

Voordat gestart wordt met het behandelen van beschimmelde muren is het zinvol de aanschaf van een luchtontvochtiger te overwegen. Schimmels op muren verwijderen met een schimmelverwijderaar is één, maar zorgen dat schimmel niet opnieuw gaat groeien is minstens zo belangrijk! Een luchtontvochtiger verlaagt de relatieve vochtigheid zodat geen condens meer wordt gevormd en vochtige muren sneller drogen. Goede schimmelbestrijding behelst dus meer dan alleen muren schoonmaken. Goede vochtbestrijding vormt een belangrijk deel van de oplossing bij schimmelproblemen.

Speciaal voor het bestrijden van vocht in huis vindt u bij AirSain een ruime keuze krachtige luchtontvochtigers. Van kleine tot grote luchtontvochtiger, van condensatiedroger tot adsorptiedroger, AirSain heeft de ideale luchtontvochtiger in huis. Met een goede luchtontvochtiger krijgen schimmels geen kans en blijft het binnenklimaat aangenaam en gezond.

Snel weten welke luchtontvochtigers geschikt zijn voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Lucht-ontvochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl