Condensatie

Informatie over condensatie. Hoe ontstaat condensatie en hoe voorkomt u condensatie?

Wat is condensatie?

Condensatie van vocht treedt op als waterdamp in de lucht in contact komt met een koud oppervlak. Koude lucht kan minder vocht bevatten dan warme lucht, dus bij afkoeling van lucht wordt condens gevormd. Een beslagen spiegel in de badkamer en condens op de ramen in een vochtige woonkamer zijn voorbeelden van condensatie in huis.

Condensatie en dauwpunt

De temperatuur waarbij waterdamp in de lucht condenseert wordt het dauwpunt genoemd. Bij een hoge relatieve luchtvochtigheid wordt het dauwpunt snel bereikt en zal condensatie snel optreden. Een hoge luchtvochtigheid, onvoldoende ventilatie en een lage temperatuur van de binnenlucht versnellen condensatie van vocht in huis.

Vochtproblemen door condensatie

Zonder afvoer van vocht nemen condensproblemen toe waardoor herstelkosten hoger uitvallen. Ter voorkoming van condensatieproblemen kan de hoeveelheid vocht in huis eenvoudig gemeten worden met een analoge of digitale hygrometer. Bij een hoge vochtigheidsgraad kunt u tijdig starten met ontvochtiging vóórdat condensvocht leidt tot lastig te herstellen vochtschade. Door condensatie van vocht ontstaan vochtproblemen zoals schimmelvorming en houtrot. Hierdoor verandert een gezond binnenklimaat in een vochtig, bedompt leefmilieu.

Condensatie voorkomen met een luchtontvochtiger

Voor het verlagen van de relatieve luchtvochtigheid in huis maakt u gebruik van een mobiele luchtontvochtiger. Een condensatiedroger zuigt vochtige lucht aan en koelt deze lucht razendsnel af waardoor het condensvocht in de ontvochtiger vrijkomt en niet langer in uw woning. Het condenswater loopt in een watertank of wordt via een afvoerleiding rechtstreeks afgevoerd. In de woning wordt in korte tijd een goede luchtvochtigheid verkregen. Condensatie blijft achterwege en vochtproblemen behoren snel tot het verleden.

Condensproblemen voorkomen in industrie en opslag

In de industrie en bij opslag en overslag van grondstoffen en goederen is een goede relatieve luchtvochtigheid erg belangrijk. Een hoge vochtigheidsgraad verergert condensatie. Het vrijgekomen condensvocht veroorzaakt kostbaar bederf en ernstige drupschade. Vaste industrie ontvochtigers zorgen voor permanente ontvochtiging in bedrijfshallen, magazijnen, overslagruimten, loodsen, werkplaatsen en schepen. Condensproblemen worden voorkomen door permanente verwijdering van vocht. Industrieel ontvochtigen vraagt om robuuste luchtdrogers met een hoge ontvochtigingscapaciteit. Bij ons vindt u de ideale luchtontvochtiger voor uw bedrijf!

Luchtontvochtigers voor woningen en industrie

Last van condensatieproblemen in uw kelder? Condensatie in uw zwembadruimte? U wilt effectief vocht verwijderen in huis? Op zoek naar oplossingen voor krachtig industrieel ontvochtigen? Voor optimale vochtbeheersing op elke locatie bent u bij ons aan het juiste adres! U heeft keuze uit een uitgebreid assortiment condensatiedrogers en adsorptiedrogers met uiteenlopende capaciteiten.

Enkele condensatie drogers: Fral FDW62Fral FSW140Fral FSW63Fral FSW96.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Lucht-ontvochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl