Home Klimaluft 0580 (ID) - Industriële Ontvochtiger

Klimaluft 0580 (ID) - Industriële luchtontvochtiger

: Staand model met Hot Gas optie

Klimaluft ID0580 industriële luchtontvochtiger met een strakke vormgeving, bediening en een ontvochtigingscapaciteit tot 581 liter per dag. De luchtontvochtiger wordt geleverd als staand model.

De luchtdroger is geschikt voor professionele luchtbehandeling in museums, archieven, bibliotheken, kerken, kelders, magazijnen, industriehallen en in algemene ruimtes waar een te hoge luchtvochtigheid schade kan veroorzaken.

Klimaluft ID0580 industriële luchtontvochtiger met een strakke vormgeving, bediening en een ontvochtigingscapaciteit tot 581 liter per dag. De luchtontvochtiger wordt geleverd als staand model.

De luchtdroger is geschikt voor professionele luchtbehandeling in museums, archieven, bibliotheken, kerken, kelders, magazijnen, industriehallen en in algemene ruimtes waar een te hoge luchtvochtigheid schade kan veroorzaken.

13.295,-
 • Levertijd 1 tot 2 weken
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
 • Gratis Hygrometer
 • 2500 m2
 • Capaciteit: 581 liter/dag

Productbeschrijving: Klimaluft 0580 (ID) - Industriële Ontvochtiger

Klimaluft ID0580 industriële en staande luchtontvochtiger met een strakke vormgeving, bediening en een ontvochtigingscapaciteit tot 581 liter per dag. De luchtontvochtiger wordt geleverd als staand model. Geschikt voor professionele luchtbehandeling in museums, archieven, bibliotheken, kerken, kelders, magazijnen, industriehallen en in algemene ruimtes waar een te hoge luchtvochtigheid schade kan veroorzaken. Zie accessoires voor specificaties van geavanceerde bediening.

Klimaluft ID ontvochtigers worden toegepast in industriële bedrijven en openbare gebouwen waar grote hoeveelheden vocht vrijkomen, en daar waar overtollig vocht veel problemen kan veroorzaken. De krachtige luchtdrogers voorkomen in die ruimten vochtproblemen zoals condensatie, schimmel en corrosie. Klimaluft ID drogers behouden daarnaast optimale condities in een ruimte waardoor de kwaliteit van grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, machines en inventaris gegarandeerd blijft. Toepassingen van industriële luchtbehandeling met Klimaluft ID luchtontvochtigers zijn: wasserijen, (openbare-) zwembaden, schaatsbanen, houtverwerkende bedrijven, spuiterijen, zuivelbedrijven, scheepvaart, metaalindustrie, vleesverwerkende bedrijven, automotive, rijpkamers, magazijnen en geconditioneerde opslagruimten zoals koelcellen.

De topkwaliteit koeling, hydraulische en elektrische componenten maken dat ID toestellen de allerhoogste kwaliteit en performance behalen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en geluidsniveau. Bovendien is de ontvochtiger ontworpen om makkelijk onderhoud aan uit te kunnen voeren. Een lange lijst van accessoires is beschikbaar indien het standaardprogramma niet genoeg is om aan uw eisen te voldoen. De ID serie bestaat uit 18 modellen met een luchtcapaciteit van 1.200 tot 25.000 m³/h en een ontvochtigingscapaciteit van 128 tot 2.960 ltr/dag.

Het frame en de behuizing van Klimaluft ID ontvochtigers zijn gemaakt van gepoedercoat staal. De bevestigingsmiddelen zijn van RVS en van koolstofstaal dat een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan. Het materiaalgebruik en de toegepaste behandelingen maken Klimaluft ontvochtigers duurzaam en bestand tegen corrosie.

De Klimaluft ID0580 luchtontvochtiger werkt volledig automatisch. De strakke en elegante vormgeving gaat samen met een geavanceerd ontwerp. Naast gebruik voor industriële luchtbehandeling is deze professionele luchtontvochtiger ook geschikt voor vochtbeheersing in musea, archieven, bibliotheken etc. De Klimaluft ID0580 luchtbehandelingskast heeft een ontvochtigingscapaciteit tot 581 liter per dag bij een Relatieve Vochtigheid van 80% en een temperatuur van 30°C. De vochtigheidsgraad in de ruimte wordt constant gemeten en bij stijging boven het ingestelde niveau start de ontvochtiger.

De standaard uitvoering van de Klimaluft ID0580 luchtontvochtiger is geschikt voor ontvochtiging vanaf 12°C. Indien u wilt ontvochtigen vanaf een ruimtetemperatuur van 5°C kies dan voor de Hot Gas module als optie.

De zwembad uitvoering van deze Klimaluft ID0580 is uitgerust met een DE-Superheater.

De ontvochtiger wordt inclusief standaard bediening geleverd.

Optioneel leverbaar

 • Hot Water Coil met 3-weg klep (temperatuur 80/70°C)
 • Filterhouder voor en met EU4 luchtfilters
 • Mechanische Hygrostaat
 • Chrono-Hygrostaat
 • DE-Super verwarming (alleen zwembad uitvoering)
 • Soft start compressor
 • 'HOT-GAS' Defrost voor automatisch ontdooien
 • Vuil filter detectie
 • RS485 seriële printplaat voor 'ModBus'
 • Geavanceerde bediening

Algemene specificaties: Klimaluft 0580 (ID) - Industriële Ontvochtiger

Maximaal vermogen 8800 W
Voltage 380 - 400 V / 50 Hz / 3N
Afmetingen L 830 x B 850 x H 1350 mm
Gewicht 240,0 kg
Veiligheid CE
Garantie (jaren) 2

Technische specificaties: Klimaluft 0580 (ID) - Industriële Ontvochtiger

Ruimte (m²) 2.500 m2
Capaciteit (ltr/dag) 581 liter / dag
Luchtbehandeling 4.800 m3 / uur
Vaste waterafvoer
Werkbereik ontvochtiging 12 - 39 °C
Koelmiddel R-410A
Geluidsniveau ontvochtiger 54 dBA
Hygrostaat (automatische luchtontvochtiger)
Ventilatorstanden 2
Automatisch ontdooien
Luchtfilter
Gemiddeld vermogen 8.800 Watt
Werkbereik RV 40 - 95 %
HOT-GAS Optie
Werkbereik HOT-GAS 5 - 39 °C
Behuizing / omkasting Steel
Afvoerslang aansluiting
Display / Digitale luchtontvochtiger Optie
Zwembadontvochtiging

Ontvochtigingscapaciteit bij verschillende temperatuur en luchtvochtigheid

De tabel geeft weer hoeveel liter vocht luchtontvochtiger Klimaluft 0580 (ID/SP) bij diverse omstandigheden uit het binnenklimaat verwijdert.

Conditie Liter per dag
15°C - 60% 160
15°C - 80% 280
20°C - 60% 208
20°C - 80% 362
25°C - 60% 310
25°C - 80% 480
27°C - 65% 365
30°C - 80% 581

Gratis Hygrometer!

Gratis TFA Thermo Hygro Climate

Ontvangt gratis de TFA Hygrometer Climate t.w.v € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,-