Home Merken Ebac

Ebac

Ebac Ltd is een Brits familiebedrijf dat ontvochtigers ontwerpt en produceert. Van een bescheiden begin tot een van de meest vooruitstrevende productiebedrijven in het VK, elk product ethisch vervaardigd, efficiënt, economisch en vriendelijk voor de planeet. Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.

Ebac Ontvochtigers

Ebac Onderdelen & accessoires

Selecteer het model waarvoor het accessoire / onderdeel / filter / onderhoudsmiddel nodig is.

Ebac Oude producten (niet te bestellen)

Ebac, waar het allemaal begon

Toen hij op 15-jarige leeftijd de school verliet, ging John Elliott in de leer bij een lokaal bedrijf genaamd Westool. Een opleiding tot tekenaar was een belangrijke prestatie in een omgeving waar de werkloosheid hoog was en ongeveer de helft van Johns leeftijdsgenoten de plaatselijke mijngroeven inging. Na een leertijd van vijf jaar werd John op 21-jarige leeftijd tekenaar.

Kort daarna verliet John Westool en verhuisde hij naar het High Energy Laboratory van de Science Research Council in Rutherford. John begon erkend te worden als een vernieuwer en met een decennium aan technische ervaring achter hem kon hij oplossingen bedenken voor complexe problemen.

Na een aantal jaren keerde John terug naar zijn geboortestreek Noord-Oost en nam een ​​positie in bij Westair Dynamics als Sales Application Engineer. Dit duurde een paar jaar, waarna hij een beslissing zou nemen die zijn leven voor altijd zou veranderen. John besloot het alleen te doen en zijn eigen bedrijf voor industriële luchtontvochtigers op te zetten.

John's eerste bestelling was eigenhandig 16 luchtontvochtigers ontwerpen en vervaardigen. John en zijn broers deden in samenwerking met een plaatselijke fabriek het plaatwerk, en vervaardigden alle onderdelen in een schuur - die normaal gesproken deel uitmaakte van de pluimveehouderij.

John heeft alle 16 units op tijd bij de klant afgeleverd. De klant was zo blij dat ze nog eens 70 eenheden bestelden - zo was Ebac geboren.

Wereldspeler

Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.